fredag den 26. marts 2010

Pilehytte IIINæste omgang:
Jorden blev dækket med et tykt lag aviser og ovenpå det, plast. Bare plasticsække der var skåret op, men man kan også bruge ukrudsdug fra byggemarkedet/planteskolen (det er også vandgennemtrængeligt, så det er bedre). Begge dele for at forhindre ukrudsvækst og give pilen de bedste betingelser. Det handler især om at pilen skal bruge masser af vand, og ikke kan konkurrere med bl.a. græs.

Sækkene og aviserne forhindres midlertidigt i at flyve rundt v.h.a. de overskydende græstørv. Når jeg har råd - og har fundet ud af at få ½ rummeter flis hjem i haven uden en bil - så bliver den grimme plast dækket af flis. Det bliver også et godt gulv i hulen at lege på. Og det forhindrer også ukrudsvækst.

Så til det sjove: Jeg fik sat pilegrenene i jorden.

 Startede med at måle en åbning på 80 cm ud, så man rent faktisk kan komme ind i hytten ;), og så to grene hver 20 cm (altså to i samme hul) hele vejen rundt.Nu skal de bare flettes (og holdes fast med elektrikerstrips, det havde jeg glemt, så jeg kunne ikke begynde at flette).

Det var dejligt vejr, så R blev i klædt flyverdragt og "kom på græs" for allerførste gang :).
Han hyggede sig med at sidde og køre med sin 'trada' (traktor) og kigge rundt på alt det mærkelige og sige "pop pop" (pip pip) - kunne jo høre fuglene.
Han sad også og klappede græsset og sagde "Av"........aner ikke hvad der var 'av' ved græsset;).


In English: Then I covered the soil with newspapers and plastic bags, and planted the willows.
R loved being outside in the sunny weather, it was first time he actually sat on the ground outside.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar